INGREDIENTAI: 8 lapai kopūstų
500 gramų faršo (rekomenduoju paukštienos)
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
1 stiklinė ryžių
1 stiklinė sultinio
100 mililitrų grietinėlės
4 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakelio.
2.
Kopūsto lapus išskirstykite ir apvirkite sūdytame vandenyje (naudojau pailgą kopūstą, nes jis labai tinka balandėliams). Apvirusius kopūsto lapus išgriebkite.
3.
Svogūnus susmulkinkite kubeliais, morką sutarkuokite ir apkepinkite aliejuje.
4.
Kepintas daržoves dėkite į maltą mėsą, berkite išvirusius ryžius, raudonėlį, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
5.
Iš kopūsto lapų išpjaukite storąją lapų dalį. Dėkite mėsos įdaro ir gražiai susukite. Dėkite balandėlius į kepimo indą, kad sulankstyti kraštai būtu dugne.
6.
Užpilkite sultiniu, dėkite sutarkuotą morką ant viršaus ir dėkite į iki 170 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 35 - 40 min. Likus keliom minutėm iki troškinimo pabaigos, supilkite grietinėlę ir baikite troškinti. Valgom su virtom bulvėm.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!