INGREDIENTAI: 1 vienetas baklažanų
3 vienetai pomidorų
150 gramų fermentinio sūrio
2 vienetai kiaušinių
5 šaukštai maltų džiūvėsėlių
50 gramų aliejaus (kepimui)
3 žiupsneliai džiovintų bazilikų (arba šviežių)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baklažanus supjaustyti žiedai, aptrinti druska ir palaikyti keliolika minučių.
2.
Kiekvieną apvolioti maltuose džiūvėsėliuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir vėl džiūvėsėliuose. Apkepti keptuvėje įkaitintame aliejuje.
3.
Apkeptus žiedus sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Pomidorą supjaustyti riekelėmis, kiekvieną dėti ant baklažano. Pabarstyti bazilikais pipirais.
5.
Sūrį sutarkuoti ir berti ant baklažanų.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7 - 10 minučių.