INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių
500 gramų silkės
150 mililitrų aliejaus
5 galvos svogūnų
700 mililitrų vandens
10 šaukštelių cukraus
10 šaukštelių acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Uždedame virti bulves su lupenom.
2.
Kol bulves verda, pagaminam marinatą. Į litrinį stiklainį įpilame 700 ml vandens ir sudedame cukrų bei supilame actą santykiu (1:1). Skonis turi būti stipriai saldžiarūgstis (!) Mano skoniui įsėjo 10 a.š. cukraus ir 10 a.š. acto.
3.
Supjaustome svogūnus griežinėliais Įdedam svogūnus į dubenį , užpilame marinatu ir įdedam silkes griežinėlius. Viską išmaišome ir paliekame šiltai, kol išvirs bulvės.
4.
Nulupame bulves, užpilame marinatu, įdedam silkutes su svogūniukais. Skanaus! Kaimiškai - ūkiškai, bet velniškai skanu.