INGREDIENTAI: pagal poreikį jautienos šonkaulių
3 vienetai bulvių
2 vienetai burokėlių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
5 skiltelės česnako (smulkintų)
2 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukštai acto
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sudėti mėsą ir svogūną į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir palikti virti ant silpnos ugnies 2-3 val.
2.
Nuskusti ir sutarkuoti burokėlius. Nuskusti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais bulves.
3.
Į keptuvę su sviestu dėti burokėlius, pomidorų pastą, pilti actą, berti cukrų. Viską gerai išmaišyti ir kepti kelias minutes. Nuo sultinio nugriebti riebaliuką ir supilti į burokėlius. Dar pakepti, bet burokėliai turi išlikti traškūs.
4.
Morkas sutarkuoti ir trumpai apkepti ant sviesto.
5.
Iš sultinio išimti mėsą ir svogūną. Mėsą galima supjaustyti mažesniais arba palikti didesniais gabalais, kaip jau patinka.
6.
Tada į sultinį sumesti pjaustytas bulvės. Virti 10-15 min. Sudėti burokėlius, morkas, lauro lapą, berti pipirus, druską ir dar pavirti kokias 10 min.
7.
Keptuvėje išlydyti sviestą, berti miltus ir greit išmaišyti. Sudėti į sriubą ir pavirti 5 min.
8.
Sudėti į sriubą smulkintą arba ne mėsą, smulkintą (netraiškytą) česnaką. Nuimti nuo ugnies ir uždengus palaikyti apie 20 min.