TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 17:42
Greitas kriaušių štrudelis
Greitas kriaušių štrudelis

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
650 gramų kriaušių
1 lapas bemielės sluoksniuotos tešlos (didelio, apie 400-500 gr)
80 gramų rudojo cukraus
60 gramų graikinių riešutų
60 gramų razinų
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių
3 šaukštai citrinų sulčių
3 šaukštai rudojo romo (arba vaisių brendžio)
1 vienetas kiaušinių (tešlai aptepti)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nulupkite kriaušių odelę, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite į dubenėlį ir apliekite citrinos sultimis.

2.
Graikiškus riešutus stambiai sukapokite ir drauge su razinomis suberkite į dubenėlį su kriaušėmis.

3.
Apiberkite cukrumi, apliekite vaisių brendžiu arba romu, išmaišykite ir palikite pastovėti 15 minučių. Paskui įmaišykite trupunius.

4.
Orkaitę įkaitinkite 180C°.

5.
Išvyniokite sluoksniuotos tešlos lakštą, vizualiai padalykite jį į tris dalis, įdarą sudėkite į kauburiuką išilgai tešlos vidrio, o kraštus įpjaukite iš kiekvieno šono po 10 juostelių. Visų pirma užlenkite galus, o tada supinkite likusias juosteles susiaučiant jas viena po kitos.

6.
Paviršių aptepkite lengvai plaktu kiaušiniu su lašeliu vandens ir kepkite šią pynę 35-40 minučių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla gražiai paruduos.

7.
Mėgaukitės štrūdeliu dar šiltu su trupučiu plaktos grietinėlės arba kamuoliuku vanilinių ledų.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2022-06-28 00:00 · 300 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt