INGREDIENTAI: 250 gramų kefyro
8 šaukštai kvietinių miltų (su kaupeliu)
2 vienetai kiaušinių (mažų arba 1 didelio)
1 vienetas obuolių
2 šaukštai cukraus
0.5 šaukštelio sodos
šiek tiek druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Atskirai kefyrą išplakti su soda ir tuomet sumaišyti su kiaušiniais.
2.
Maišant suberti miltus, įtarkuoti obuolį. Masė turi būti tirštesnė nei lietiniams.
3.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus. Kiekvienam blyneliui į keptuvę dėti po šaukštą tešlos.
4.
Kepti iš abiejų pusių, kol šiek tiek apskrus.
5.
Aš blynus pabarsčiau cukraus pudra, o plaktą grietinėlę su cukrumi dar paskaninau kakava ir čili. Skanaus!