INGREDIENTAI: Tešlai:
1.5 stiklinės miltų
100 gramų sviesto
2 šaukštai vandens
1 šaukštas cukraus
Įdarui:
4 vienetai obuolių
1 stiklinė bruknių
0.5 stiklinės rudojo cukraus
2 šaukšteliai bulvių krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus, cukrų ir šaltą, gabaliukais supjaustytą, sviestą sukapoti. Tai padaryti paprasta virtuviniu kombainu. Kai iš produktų pasidaro trupiniai, įpilti vandens ir išminkyti tešlą (jei trūksta, galima įpilti papildomą šaukštą vandens). Tešlą reikia palaikyti šaldytuve pusvalandį.
2.
3/4 tešlos iškočioti ir įdėti į 24 cm skersmens kepimo skardą.
3.
Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Obuolius sudėti ant tešlos. Ant obuolių sluoksnio tolygiai paskirstyti bruknes (ėmiau šaldytas). Krakmolą ir cukrų sumaišyti. Mišinį užbarstyti ant bruknių sluoksnio. Likusią tešlą supjaustyti juostelėmis ir išdėlioti ant pyrago (pyragą puošti galima ir kitu jums patinkančiu būdu).
4.
Pyragą kepti apie 30 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laiką žiūrėkite individualiai, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai. Aš kepiau apie 40–50 min., nes norėjau, kad bruknės subliukštų ir išleistų sultis.