INGREDIENTAI: 2 saujos daigų (pupelių, šviežių )
1 vienetas agurkų (nedidelio)
1 skiltelė česnako (mažos)
1 šaukštelis džiovintų spanguolių
0.5 šaukštelio sezamų aliejaus
0.5 šaukštelio citrinų sulčių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Daigus nuplauname, sudedame į verdantį vandenį ir paverdame 2 min (jei virsite ilgiau, daigai nebebus traškūs). Po to sudedame į koštuvą ir nuplauname po šaltu vandeniu, dedame ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų. Tada dedame į dubenį.
2.
Agurką nulupame, skustuku nuskutame gražių agurko juostelių, sudedame į dubenį su daigais.
3.
Salotas pagardiname aliejumi, citrinų sultimis, spanguolėmis, druskos beriame pagal skonį. Salotas reikėtų valgyti iš karto arba dėti į šaldytuvą, kadangi taip paruoštos daigų salotos greitai genda.