INGREDIENTAI: 2 lapai lavašo
200 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę išsukti su cukrumi ir kiaušiniais, papildomai galima įmaišyti razinų ar bananų gabaliukų.
2.
Lavašą supjaustyti pailgais stačiakampiais, ant vieno kampo dėti varškės įdaro, tuomet imti kitą lavašo galą ir iš horizontalios linijos lenkti į vertikalią, kad ten, kur yra varškės įdaras, susiformuotų trikampis, lavašą apversti, ir vis vartant lavašą vynioti aplink įdarą į trikampėlį. Jei toks lankstymos būdas skamba pernelyg sudėtingai, tuomet lavašą supjaustyti kvadratais, į vidurį dėti įdaro ir lankstyti vokelį, kaip formuojant lietinius su įdaru, pirmiausia į vidų užlenkti viršutinį ir apatinį kraštus, o tuomet iš šonų.
3.
Kepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus (arba sviesto, jis suteikia ypač puikų skonį), gražiai apkepant iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus.