INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių
1 vienetas cukinijų (jaunos)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai kvietinių miltų
1 pundelis krapų (smulkintų)
0.5 šaukštelio česnako granulės
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
200 gramų varškės
1 vienetas agurkų
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas krapų (smulkintų)
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuskutame. Bulves ir cukiniją sutarkuojame burokine tarka.
2.
Į tarkius mušame kiaušinius, įberiame druską, pipirų, česnako granules, smulkintus krapus, miltus, gerai išmaišome.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.
4.
Padažui varškę pertriname su grietine. Įtarkuojame agurką.
5.
Česnaką pasmulkiname.
6.
Į padažą suberiame krapus, česnaką, druską ir gerai išmaišome.
7.
Blynus patiekiame su padažu.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!