INGREDIENTAI: 500 mililitrų pieno
250 gramų varškės 9%
250 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto (tirpinto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
3 gramai druskos
pagal poreikį vanilinio cukraus
pagal skonį cukraus
pagal poreikį aguonų
Kepimui:
šiek tiek riebalų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus su kepimo milteliais persijoti.
2.
Sutrinti elektriniu trintuvu kiaušinius su cukrumi, varške, vaniliniu cukrumi, druska iki vientisos konsistencijos masės. Įmaišyti pieną. Suberti sijotus miltus su kepimo milteliais, išmaišyti. Suberti aguonas, išmaišyti. Supilti tirpintą sviestą, išmaišyti.
3.
Keptuvę gerai įkaitinti, pilti tešlos ir kepti iš abiejų pusių. Pirmą kepimą keptuvę patepu riebalais.
Patarimai:
•
Bandžiai kepti ir be kepimo miltelių, rezultatas tikrai ne toks. Todėl rekomenduoju gaminti tik su kepimo milteliais.