INGREDIENTAI: 2 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių
200 mililitrų pieno
5 šaukštai miltų
3 šaukšteliai cukraus
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vanilinio cukraus
šiek tiek cinamono
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
250 gramų grietinės
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Visada maišant blynams tešlą atskirkite kiaušinio trynius ir baltymus. Į baltymus įberkite šiek tiek druskos, taip jie geriau išsiplaks ir bus standūs. Į trynius įberkite cukraus. Visada pirmiausia gerai išplakite baltymus, o po to - iki baltumo trynius.
2.
Į išplaktą trynių masę supilkite pieną ir suberkite miltus. Dar kartą viską išplakite elektriniu plakikliu. Sudėkite nuluptus ir šiaudeliais supjaustytus obuolius. Tuomet jau šaukšu sudėkite baltymus ir atsargiai viską permaišykite.
3.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje vis pavartant.
4.
Pateikite su grietine sumaišyta su cukrumi. Obuolių galite dėti ir daugiau, kad būtų obuoliai tešloje.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"