INGREDIENTAI: 250 gramų lazanijos lakštų
Padažui:
450 gramų moliūgų tyrės (receptą rasite čia čia)
0.5 stiklinės grietinėlės (arba pieno)
0.5 stiklinės parmezano sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
0.5 stiklinės vištienos sultinio
pagal skonį druskos
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek pipirų
1 šaukštelis sviesto
6 lapeliai šalavijo (galima ir nedėti)
Įdarui:
300 gramų vištienos
250 gramų rikotos sūrio
0.5 stiklinės grietinėlės (arba pieno)
1/4 stiklinės parmezano sūrio (tarkuoto)
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio raudonėlio
Viršui:
1/4 stiklinės parmezano sūrio (tarkuoto)
1/4 stiklinės čederio sūrio (tarkuoto, arba mocarelos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausia pasiruoškime moliūgų padažą. Įkatinkite orkaitę iki 200 C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi, sudėkite svogūną (padalintą į ketvirčius), česnako skilteles. Pašlakstykite aliejumi, pridenkite folija ir kepkite apie 20 minučių. Atvėsinkite.
2.
Į virtuvinį kombainą dėkite keptas daržoves kartu su moliūgų tyre, ½ puodelio grietinėlės (arba pieno) ir ½ puodelio tarkuoto Parmezano ir sumalkite iki vientisos masės. Pilkite ½ puodelio sultinio, berkite druskos ir pipirų ir dar kartą permalkite. Naudojau muskatinį moliūgą, jo tyrė labai tiršta, tad dar pyliau papildomai šiek tiek pieno.
3.
Nedideliame prikaistuvyje įkaitinkite 1 šaukštelį sviesto ir pakepkite 6 šalavijo lapelius iki pasklis kvapas, apie 2-3 minutes. Dėkite prie moliūgų tyrės, gerai sutrinkite, kad neliktų stambių šalavijo gabaliukų. Padažas paruoštas.
4.
Rikotos masei dideliame dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, kiaušinį, raudonėlį ir ½ puodelio grietinėlės (arba pieno). Padažas paruoštas.
5.
Kepimo skardą patepkite aliejumi arba sviestu. Paskleiskite šiek tiek moliūgo padažo. Dėkite lazanijos lakštus, tuomet - rikotos masės ir pasmulkintos vištienos. Pakartokite sluoksniavimą dar 2 kartus, pradedant moliūgų padažu, tuomet v44 lazanijos lakštai, rikotos masė ir vištiena. Paskutinis sluoksnis turi būti moliūgų padažo.
6.
Dėkite į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių (jei lazanija imtų per daug skrusti, pridenkite folija).
7.
Tada užberkite ¼ puodelio tarkuoto parmezano ir ¼ puodelio čedario sūrio (arba mocarelos) ir kepkite dar 10 minučių.
8.
Tada išimkite iš orkaitės, leiskite lazanijai pastovėti 15-20 minučių, jog sutvirtėtų, ir tiekite valgytojams.