TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Šventiškas kiaulienos kepsnys orkaitėje "Kankorėžis"
Kiaulienos kepsnys kankorėžis šiška

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos kumpio (arba mentės)
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštas moliūgų sėklų aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis trijų pipirų mišinio
1 šaukštelis provanso žolelių
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio harisa prieskonių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Visiškai nesvarbu kokio dydžio gabalas, viską skaičiuoju proporcija vienam kilogramui mėsos. Kepsnį dažniausiai kepu didesniam valgytojų būriui, todėl būtinai kartu kepu ir burokėlių, morkų ir truputį apvirtų bulvių.

2.
Mėsą perplaunu po tekančiu vandeniu, nusausinu popieriniu rankšluosčiu, dedu tiesiai į kepimo popieriumi išklotą skardą ir viršų aštriu peiliu supjaustau tinkleliu. Į įpjovas suberiu druską ir truputį pamasažuoju. Mėsą palaistau saulėgrąžų aliejumi, česnakų skilteles supjaustau riekelėmis ir jas subedu į tarpus. Pabarstau prieskoniais. Viskas :)

3.
Skardą dedu į orkaitės vidurį ir jungiu 120C temperatūrą. Joje mėsa turi pasisvečiuoti 3 valandas. Per tą laiką pasiruošiu daržoves, bulves nulupu, supjaustau stambiais gabalais ir 5-7 minutes apverdu verdančiame pasūdytame vandenyje. Burokėlius ir morkas taipogi nulupu ir supjaustau storomis riekėmis.

4.
Po 3 kepimo valandų, skardą traukiu lauk, dedu ant medinės lentos, sudedu daržoves, užmalu druskos ir pipirų ir skardą grąžinu į orkaitę. Didinu temperatūrą iki 180C ir kepu dar apie 40 minučių.

5.
Tiekiu didelėje lėkštėje visą gabalą, prieš nešant ant stalo dar palaistau moliūgų aliejumi, šonuose sudedu daržoves.



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-07-04 12:00 · 283 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt