INGREDIENTAI: 400 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
400 gramų varškės 9%
150 gramų rūkytos lašišos filė (arba sūdytos)
2 šaukštai graikiško jogurto (arba grietinės, majonezo)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek krapų
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Įdarui dubenyje sumaišau varškę, smulkiais gabalėliais supjaustytą lašišos file, jogurtą (vietoje jo tinka naudoti ir grietinę arba majonezą), įspaudžiu česnaką. Viską gerai išmaišau. Pagal skonį pagardinu druska, pipirais ir šviežiais arba džiovintais krapais.
2.
Sluoksniuotą tešlą atitirpinu (bet taip ne per smarkiai, tik kad galėčiau kočioti) ir jos lapelius perpjaunu pusiau, kad gautųsi kvadratukai. Tuos kvadratukus truputį pakočioju, kad būtų šiek tiek didesni, nes tada tilps daugiau įdaro.
3.
Ant kvadratuko vidurio dosniai dedu įdaro ir užlenkiu vieną kvadrato kraštą ant kito, jog gautųsi trikampiukai. Pyragėlių kraštus užspaudau pirmiausia pirštais, o tada dar užtvirtinu užspaudydama šakute. Paruoštus pyragėlius dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Jų viršų aptepu lengvai paplaktu kiaušiniu.
4.
Kepu iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių, iki pyragėliai gražiai išsipučia ir pagelsta.