INGREDIENTAI: 200 gramų manų kruopų (nevirtų)
200 gramų kefyro
2 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
20 gramų kakavos
5 gramai sodos
Viršui:
300 gramų obuolių
20 gramų sviesto
20 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kefyrą sumaišykite su soda.
2.
Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi. Supilkite kefyrą su soda, viską išmaišykite. Suberkite manų kruopas, viską vėl išmaišykite ir palikite 20-30 min., kad manai išbrinktų.
3.
Į išbrinkusią manų masę supilkite kakavą ir gerai viską išmaišykite.
4.
Viršui obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
5.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite cukrų, supjaustytus obuolius ir troškinkite 7-10 minučių, kartais pamaišydami.
6.
Į 17 cm skersmens apvalią silikoninę kepimo formą sudėkite paruoštus obuolius ir išlyginkite. Ant viršaus užpilkite šokoladinę masę.
7.
Kepkite 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus. Jei ne, kepkite dar 7-10 min. ir vėl tikrinkite.
8.
Iškepusį pyragą atvėsinkite formoje, tada atsargiai išimkite iš jos ir perkelkite ant lėkštės.
Patarimai:
•
Jei naudosite atsegamą torto formą, tai į ją įtieskite kepimo popierių, kraštus ištepkite sviestu.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!