INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
200 mililitrų kefyro
3 vienetai kiaušinių
140 gramų sviesto (tirpinto)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
3 saujos juodųjų serbentų (nemažų)
pagal poreikį cukraus pudros (pabarstymui)
Apvoliojimui:
1 šaukštas kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Uogas perrenkame, nuplauname ir nusausiname.
2.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišome tirpintą atvėsintą sviestą, kefyrą. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome.
3.
Serbentus apvoliojame šaukšte miltų ir įmaišome į tešlą.
4.
Į keksiukų formą dedame popierines formeles, beveik iki viršaus pripildome tešlos.
5.
Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 minutes, kol gražiai parunda. Mediniu pagaliuku patikriname, ar iškepė - jei pagaliukas sausas, reiškia taip, jei aplipęs tešla, kepti dar apie 5 minutes ir vėl tikrinti.
6.
Atvėsiname ant grotelių, apibarstome cukraus pudra.