INGREDIENTAI: 400 g sviesto, minkšto
250 g cukraus
6 kiaušinių trynių
1 stiklinės grietinės (30%)
1,5 a.š. sodos
0,5 a.š. citrinos rūgšties
~1 kg miltų (sunaudojau mažiau)
Uogienės, braškių ar aviečių, pertepimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kambario temperatūros sviestą išsukti iki baltumo su cukrumi. Tada dėti po vieną trynį ir viską gerai išsukti iki purumo. Į grietinę sudėti citrinos rūgštį ir sodą, išmaišyti ir, kai suputos, supilti į sviesto-trynių masę. Berti miltus ir suminkyti minkštą tešlą, padėti ją šaltai 4-6 val arba per naktį. Tešlą kočioti ant pabarstyto miltais stalo ir spausti norimų formų sausainiukus. Sausainiams iškepus palaukti, kol jie atauš. Ant vieno sausainio tepti uogienės ir dėti kitą ant viršaus, trumpiau tariant, suklijuoti. Palikti porai valandų, kad uogienė įsigertų į sausainius.