INGREDIENTAI: 4 vienetai silkių filė (skaniau riebesnės, pačių išdarinėtos)
3 vienetai kiaušinių (virtų)
3 riekės batono
1 vienetas obuolių (rūgštesnio)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
4 šaukštai aliejaus (švelnaus skonio)
1 šaukštas citrinų sulčių (arba acto)
1 šaukštelis cukraus
šiek tiek pieno
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Batono riekeles pamirkau piene 10-15 minučių. Tada nusukiu skystį.
2.
Obuolį nulupu, išimu sėklalizdžius ir supjaustau nedideliais gabalėliais. Silkę irgi pasmulkinu į nedidelius gabaliukus. Svogūną perpjaunu į kelias dalis.
3.
Mėsmale sumalu obuolį, silkę, svogūną ir nusunktą batoną. Jeigu neturite mėsmalės, galite daryti taip - obuolį ir kiaušinius sutarkuoti burokine tarka, o silkę bei svogūną smulkiai sukapoti peiliu ir tada viską sumaišyti. Elektriniu trintuvu visko geriau netrinkite, nes jis gali susmulkinti per daug ir pasikeis konsistencija, foršmakui skaniau, kai jaučiasi nedideli gabaliukai.
4.
Į masę įdedu cukrų, aliejų, citrinos sultis ir gerai išmaišau. Paragauju, ar užtenka rūgštelės (jeigu trūksta, įspaudžiu dar šiek tiek citrinos sulčių), pagardinu trupučiu maltų juodųjų pipirų. Padedu bent pusvalandukui (galima ir ilgiau) į šaldytuvą, kad skoniai susijungtų.
5.
O tada tepam ant paskrudintos duonelės ir skanaujam!