INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
250 mililitrų gazuotas mineralinis vanduo
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
350 gramų faršo
80 mililitrų aliejaus (apytikriai + papildomai kepimui)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį pilti mineralinį vandenį, berti kepimo miltelius, įsijoti miltus ir minkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga.
2.
Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą 30 minučių.
3.
Įdarui į dubenį dėti faršą.
4.
Svogūną smulkiai susmulkinti, suberti į dubenį su faršu. Berti pipirus, druską, pilti aliejų ir gerai išmaišyti.
5.
Tešlą padalinti į nedidelius gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką iškočioti iki plono lakšto. Dėti šiek tiek įdaro, užlenkti ir suspausti kraštus.
6.
Į puodą pilti aliejaus, įkaitinti, sudėti čeburekus ir virti ant vidutinės kaitros iki abiejų pusių.