TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Drėgnas varškės pyragas su obuoliais
Varškės pyragas su obuoliais

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
5 vienetai kiaušinių
400 gramų varškės
400 gramų kvietinių miltų (nepadauginti)
2 vienetai obuolių
250 gramų cukraus
200 gramų sviesto (ištirpinto)
10 gramų kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, plakti iki baltumo. Supilti ištirpintą sviestą, sudėti varškę, įsijoti miltus, kepimo miltelius ir gerai permaišyti. Tešla turi būti tiršta.

2.
Paruoštą tešlą supilti į 40 x 25 cm kepimo formą.

3.
Obuolius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į kepimo formą ant tešlos. Įspausti.

4.
Kepti įkaitintoje iki 160 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Ar pyragas iškepė, patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.


Patarimai:

Obuolius galima keisti konservuotais persikais arba uogomis.




admin · 2022-07-08 00:00 · 304 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt