INGREDIENTAI: 2 vienetai saldžiųjų bulvių (didesnių)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (apytiksliai)
0.5 šaukštelio kario
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio česnako miltelių (arba pagal skonį)
pagal skonį druskos
Padažui:
100 gramų varškės
2 šaukštai grietinės
pagal skonį krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves supjaustome plonomis lazdelėmis - apie 1-1,5 cm.
2.
Dubenėlyje sumaišome karį, paprikos ir česnako miltelius, druską su aliejumi.
3.
Bulves gerai išmaišome, ištriname aliejuje su prieskoniais.
4.
Kepame iki 200° C įkaitintoje orkaitėje, kol apskrunda, laikas priklauso nuo orkaitės, aš kepiau apie 20 min.
5.
Dubenėlyje sumaišome varškę, grietinę. Pagardiname druska, pipirais ir krapais.