TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 14:37
Midijos su grietinėlės padažu

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų midijų
100 gramų svogūnų
100 gramų petražolių šaknų (arba pastarnokų)
50 gramų skilandžio (arba rūkyto kumpio, galima nedėti)
50 gramų sviesto
50 gramų alyvuogių aliejaus
1 saujelė čiobrelių (šviežių)
1 saujelė krapų (šviežių)
Padažui:
200 gramų grietinėlės (riebios)
100 gramų pieno
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
0.5 šaukštelio malto muskato
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į didelį puodą dedami smulkinti svogūnai, kubeliais pjaustyta petražolės šaknis, smulkiai pjaustytas skilandis ir čiobreliai. Pilamas aliejus, dedamas sviestas ir viskas maišant apkepinama 5-7 minutes, kol gražiai apskrus.

2.
Tada dedamos gerai atrinktos ir švariai nuplautos midijos (daugiau patarimų rasite čia ), beriami smulkinti krapai ir viskas ant aukštos temperatūros apkepinama dar 2 - 3 minutes. Tada nuimama nuo ugnies, uždengiama (dangčiu arba folija ar maistine plėvele) ir laikoma apie 5 minutes, kad įsigertų skonis.

3.
Padažui puode užverdama grietinėlė ir pienas. Dedamas maltas muskatas, tarkuota citrinos žievelė ir verdama apie 7-10 minučių, kad dalis skysčio nugaruotų ir padažas kiek sutirštėtų. Pagal skonį pagardinama druska.

4.
Paruoštos midijos dedamos į lėkštę. Padažas pilamas ant jų arba patiekiamas šalia.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Šalia midijų tinka patiekti paskrudintos šviesios duonelės (aš ją pakepinau ant alyvuogių aliejaus ir pagardinau druska bei smulkintais krapais).


Patarimų, kaip išsirinkti kokybiškas midijas ir kas svarbu jas ruošiant, rasite šiame straipsnyje




admin · 2022-07-08 21:00 · 470 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt