INGREDIENTAI: 2 vienetai upėtakio
Marinatui:
1 vienetas citrinų
2 skiltelės česnako
20 gramų sviesto
pagal skonį petražolių
pagal skonį čiobrelių
pagal skonį mėtų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Salotoms:
1 vienetas agurkų
100 gramų salotų
4 šaukšteliai medaus
4 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
3 šaukšteliai dižono garstyčių
0.5 vieneto žaliųjų citrinų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošiame žuvį: susmulkiname česnaką ir žalumynus - petražoles, čiobrelius, laiškinius svogūnus, mėtą. Negailime druskos ir pipirų. Smulkintais žalumynais ir citrinomis įdarome upėtakį. Dedame į grilį ir rūkiname 20 minučių, pabaigoje įdedame alyvmedžio drožlių.
2.
Per tą laiką ruošiame padažą salotoms: alyvuogių aliejų, druską, medų, garstyčias sumaišome. Įspaudžiame laimo sulčių.
3.
Susmulkiname šviežias salotas, agurkus ir petražoles, pilame paruoštą padažą ir gerai išmaišome.
4.
Upėtakiui bebaigiant rūkintis, įdedame po gabalėlį sviesto. Skanaus!