INGREDIENTAI: Agurkai, 5 kilogramai
Čili, 1 vienetas
Česnakai, skiltelės, 3 vienetai
Krienai, šaknis, 30 gramų
Peletrūnas (kietis), lapeliais, 10 vienetų
Krapai, 50 gramų
Mairūnas, 1 šaukštas
Vanduo, 4 litrai
Druska, 250 gramų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Atrinkite nedidelius agurkus, juos nuplaukite ir nuvalykite, sudėkite į indą sluoksniuodami su išvardintais prieskoniais. Čili pipirą supjaustykite smulkiau ir užberkite ant agurkų. Užpilkite sūriu vandeniu (vandenyje prieš tai gerai ištirpinkite druską) ir paslėkite, kad apsemtų. Pastatykite vėsioje vietoje (aš nešu į rūsį) ir po 2 ir daugiau savaičių pradėkite vartoti.