INGREDIENTAI: 4 paprikų
2 svogūnų
2 skiltelių česnakų
2 v.š. sviesto
1 v.š. špinatų, kapotų
300 g mėsos, maltos
150 g ryžių, virtų
50 g džiūvėsėlių
200 ml sultinio
2 v.š. kvietinių miltų
125 ml pomidorų tyrės
1 v.š. bazilikų, kapotų
Druskos
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paprikų viršų nupjauti, išvalyti sėklas ir išplauti. Svogūnus ir česnakus sukapoti. Keptuvėje ištirpinti sviesta ir apkepti svogūną ir česnaką. Sudėti špinatus ir truputi pakepinti. Kepintus daržoves, mėsą, ryžius, kiaušinį, džiūvėselius, druską, pipirus sumaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temp. Įdaryti paprikas faršų ir uždėti viršuneles. Sudėti į kepimo formą ir apipilti sultiniu. Kepti apie 30 minučių. Išimti iš kepimo formos. Sultinį sumaišyti su miltais. Pridėti pomidorų tyrę, užvirti ir įberti prieskonių. Įdėti baziliko. Tiekti kartu. Skanaus