AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės (naudojau President vanilinę iš kibirėlio)
250 gramų grietinės (naudojau 30% riebumo)
250 gramų kondensuoto pieno, saldinto
40 gramų želatinos
3 pakeliai vaisinės želė (skirtingų spalvų)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausiai reikia pasiruošti spalvotą želė (galima iš vakaro) - kiekvieną pakelį atskirame inde užpilti karštu vandeniu ir maišyti, kol ištirps granulės. Geriausia pilti 1 pakeliui 400ml vandens, kad želė būtų tvirtesnė. Kai jau sustings želė, ją supjaustyti kubeliais.
2.
Želatiną (naudojau dr. Oetker du pakelius po 20 g) užpilti apie 300ml šalto vandens ir palaukti apie 7-10 min, kol želatina išbrinks.
3.
Kol želatina brinksta, varškę, grietinę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų išsukti mikseriu iki vienalytės masės. Išbrinkus želatinai, ją pašildyti karšto (ne verdančio) vandens vonelėje arba virš silpnos ugnies kol pasidarys skaidri, nuolat maišant. Jokiu būdu neužvirinti, nes nesustings. Tada palikti keletai minučių atvėsti. Kai jau bus truputį atvėsusi, supilti į varškės masę ir gerai išmaišyti.
4.
Į formą pilti pusę varškės masės, sudėti spalvotos želė gabaliukus ir supilti likusią varškės masę. Dar galima atsargiai pamaišyti kad želė gražiau pasiskirstytų (man to padaryti nebepavyko, nes labai greit pradėjo stingti masė).
5.
Įdėti formą į maišiuką (kad neapdžiūtų viršus) ir palikti šaldytuve 3-4 valandas. O geriausia - per naktį.