INGREDIENTAI: Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
60 gramų cukraus
50 gramų maltų migdolų
25 gramai kvietinių miltų
25 gramai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių (nubraukto)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Kremui:
400 mililitrų pieno
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
40 gramų vanilinio pudingo milteliai
9 gramai grietinėlės standiklio
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
Viršui:
400 gramų braškių
200 mililitrų vandens (karšto)
72 gramai braškių želė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Biskvitui į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, dėti vanilę ir plakti iki purios masės apie 6 - 7 minutes. Tuomet suberti druską, miltus, krakmolą, kepimo miltelius, maltus migdolus ir atsargiai išmaišyti.
2.
Kepimo formos (naudojau 24 cm skersmens) dugną ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą tešlą ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 - 13 minučių. Man iškepė per 12. Iškepusį biskvitą palikti atvėsti formoje, tuomet išimti, padėti ant lėkštės ir uždėti torto žiedą.
3.
Pudingo sluoksniui į puodą pilti 400 ml pieno, berti pudingo miltelius. Užvirti ir pavirti ant nedidelės kaitros porą minučių arba kaip kaip nurodyta ant pakuotės. Įdėti vanilės, įberti cukraus ir išmaišyti. Uždengti maistine plėvele ir palikti atvėsti, geriausia dėti į šaldytuvą.
4.
Į dubenį supilti grietinėlę, suberti standiklį ir išplakti. Tuomet atsargiai dėti pudingą ir išmaišyti, galima trumpai paplakti. Supilti ant biskvito, padėti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
5.
Viršui braškes nuplauti, nusausinti, supjaustyti.
6.
Į dubenį suberti želę, užpilti vandens. Atvėsinti ir palaukti iki kol šiek tiek apstings.
7.
Kai pudingo sluoksnis sutvirtės, išdėlioti braškes ir užpilti paruoštą želė. Padėti pyragą į šaldytuvą iki kol visiškai sustings.