TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Minkštas vyniotinis su varške ir uogomis
Minkštas vyniotinis su varške ir uogomis

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
5 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
110 gramų kvietinių miltų
70 gramų sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
250 gramų varškės (riebios)
80 gramų sviesto (minkšto)
50 gramų cukraus pudros
pagal skonį šaldytų aviečių (arba kitų uogų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į skirtingus dubenis atskirti kiaušinio trynius nuo baltymų. Į dubenį su baltymais įberti druską ir išplakti. Kai suputos po truputį suberti cukrų. Išplakti iki labai standžių putų.

2.
Į dubenį su tryniais suberti vanilinį cukrų ir išplakti. Sviestą išlydyti ir atvėsinti, supilti į kiaušinių trynių plakinį.

3.
Į dubenį su išplaktais baltymais suberti miltus, supilti trynių plakinį ir išmaišyti.

4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popierių, supilti tešlą ir išlyginti paviršių.

5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. Neperkepti, vos centras taps sausas (patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus) iš karto ištraukti.

6.
Kremui į dubenį dėti varškę, sviestą, berti cukraus pudrą ir gerai išplakti elektriniu plaktuvu.

7.
Kepimo popierių pabarstyti cukraus pudra, iškeptą biskvitą išversti ant kepimo popieriaus ir leisti apie 5 minutes pravėsti. Tuomet apversti ant kito lapo ir aptepti varškės kremu, apiberti uogomis ir standžiai susukti, tuomet suvynioti į kepimo popierių. Dėti į šaldytuvą 2 valandoms iki kol atvės ir sutvirtės.

8.
Prieš tiekiant nupjauti galus, apibarstyti cukraus pudra ir patiekti.




admin · 2022-07-12 15:00 · 299 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt