INGREDIENTAI: 120 gramų margarino
250 gramų miltų
70 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (trynys)
2 šaukštai pieno
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
150 gramų aviečių uogienės
1 šaukštas cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Atšaldytą margariną sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome su miltais.
2.
Į margarino ir miltų mišinį suberiame cukrų ir pirštais viską gražiai trupiname bei maišome, kad susidarytų trupiniai.
3.
Į tešlą įdedame kiaušinio trynį ir 2 šaukštus pieno, suminkome tešlą. Kai tik viskas sukimba į gumulą, daugiau nebeminkome, o suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą valandai.
4.
Po valandos kočiojame tešlą ir darome sausainius naudojant formeles. Išspaudžiame širdeles ir vienoje poros širdelėje išspaudžiame širdelės mažesnę formelę.
5.
Kepame 180° C orkaitėje apie 10 minučių, kol truputį pagels, neperkepame.
6.
Kol dar šilti, tepame uogiene ir klijuojame.