TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 12:39
Citrininė Velykų boba
Citrininė Velykų boba

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
300 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
120 gramų grietinės (arba natūralaus tiršto jogurto)
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto (tirptinto ir atvėsinto)
1 vienetas citrinos žievelės
1 sauja razinų
4 šaukšteliai citrinų sulčių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Glajui:
125 gramai cukraus pudros
0.5 vieneto citrinų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Razinas užmerkite karštame vandenyje ir palikite pastovėti, kol išbrinks.

2.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, tai užtruks apie 10 minučių. Sumažinkite greitį ir įmaišykite grietinę ir lydytą, atvėsintą sviestą, citrinos sultis. Nusausinkite razinas ir sudėkite į miltus, permaišykite.

3.
Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Įtarkuokite citrinos žievelę. Į išplaktus kiaušinius suberkite miltus, maišykite, kol neliks sausų ingredientų. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais pasirinktą kekso formą. Sukrėskite tešlą, išlyginkite paviršių.

4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitė apie 40-50 minučių arba kol iškeps. Palikite atvėsti ir išimkite iš formos.

5.
Paruoškite glajų: įpilkite citrinos sulčių į cukraus pudrą ir maišykite, kol gausite vientisą glajų. Paskleiskite jį ant atvėsusios Velykinės bobos.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"



admin · 2022-07-13 06:00 · 275 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt