TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Slyvų uogienė su romu
Slyvų uogienė su romu



INGREDIENTAI:
2 kilogramai slyvų (be kauliukų)
1.5 kilogramo cukraus
2 šaukštai romo (arba brendžio)
1 vienetas cinamono lazdelių
3 vienetai gvazdikėlių
šiek tiek vanilės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iškaulintas slyvas supjaustyti ketvirčiais, sudėti į puodą. Užpilti cukrumi ir palaikyti vėsioje vietoje keletą valandų (geriausiai - per naktį), kad slyvos paleistų sultis. Beje, slyvų palaikymas užpiltų cukrumi suteikia šiai slyvienei uogienišką konsistenciją, t.y. joje slyvų gabaliukai lieka gana tvirti. Jeigu labiau norite ne uogienės, o džemo, tada užpylus cukrumi slyvų nelaikykite, o virkite iškart.

2.
Pastovėjusias su cukrumi slyvas dėti ant ugnies, įmesti cinamono lazdelę, gvazdikėlius ir užvirinti. Kai užvirs, pavirti ant nedidelės ugnies 30-40 minučių (ar dar ilgiau, jeigu norite tirštos uogienės), vis pamaišant mediniu šaukštu. Baigiant virti išimti prieskonius, supilti romą, šiek tiek vanilės esencijos (arba vanilinio cukraus) ir išmaišyti.

3.
Švarius iškaitintus stiklainius užpildyti karšta uogiene ir greitai užsukti sandariais, steriliais dangteliais. Stiklainius sustatyti apverstus ir palikti atvėsti.

4.
Uogienę laikyti vėsioje, tamsioje ir sausoje vietoje. Skanaus!




admin · 2022-07-14 00:00 · 295 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt