TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Abrikosų uogienė su rozmarinais - tobula prie sūrių
Abrikosų uogienė su rozmarinais


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 ir 1/5 kilogramo abrikosų (svoris be žievelių ir kauliukų)
600 gramų cukraus (jeigu norite išlaikyti uogienę žiemai, cukraus kiekį didinkite iki 1kg)
1 vienetas apelsinų
1 vienetas citrinų
3 šaukštai rozmarino (šviežio arba džiovinto)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Abrikosus nukaulinam, perpjaunam pusiau (žievelės lupt nebūtina, bet labai minkštučiam nulupau ir minkštimą sutryniau tarp pirštų – nes tai smagu). Kiekvieną pusę pjaunam dar per pusę.

2.
Vaisius dedame į didelį puodą, užpilam cukrumi ir išmaišom. Paliekam pusvalandžiui.

3.
Dedam rozmariną, ir nutarkuotą apelsino žievelę (tarkuokite tik oranžinę dalį, nes balta suteiks nepageidaujamo kartumo).

4.
Pilame apelsino bei citrinos sultis ir verdam 20-25 min. Pusiaukelėj aš dar pravažiavau su blenderiu, bet nepersistenkit – dėl tekstūros palikite ir truputį sveikų abrikosų puselių.

5.
Išjungiam kaitrą, paliekam kelias minutes atvėsti ir supilstom į stiklainius.



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-07-14 09:00 · 298 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt