INGREDIENTAI: Įdarui:
500 gramų kiaulienos faršo (neriebaus, arba perpus su jautienos)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų (smulkintų)
2 skiltelės česnako (smulkintų)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio baziliko
1/3 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukštelis druskos
3 šaukšteliai krapų (smulkintų)
3 šaukšteliai petražolių (smulkintų)
1 šaukštelis laiškinių česnakų (smulkintų)
Pagrindui:
350 gramų fermentinio sūrio
5 vienetai kiaušinių
250 gramų majonezo
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruošti mėsą, rankomis gerai sumaišyti visus mėsos sluoksniui skirtus ingridientus, laikinai atidėti.
2.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros.
3.
Į didesnį dubenį smulkia tarka sutarkuoti sūrį, mušti kiaušinius ir sukrėsti majonezą. Viską išmaišyti šaukštu (neplakti).
4.
Skardą (maniškė 32x42 cm) iškloti kepimo popieriumi, jį dar ištepti aliejumi ir supilti visą sūrio masę. Tolygiai paskirstyti per visą plotą ir šauti į orkaitę. Kepti 5 min., o tada sumažinti kaitrą iki 150 C temp. ir dar kepti ~10 min. Ištraukti ir palikti pravėsti.
5.
Ant pravėsusio sūrio sluoksnio per visą plotą tolygiai paskirstyti mėsą ir švelniai spaudžiant susukti vyniotinį. Dėti jį siūle į apačią ant skardos, patiestos kepimo popieriumi ir kepti 200 C ~40 min. (tiesa, likus 5 min. iki kepimo galo pabijojau ir kaitrą sumažinau iki 180 C).
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.