INGREDIENTAI: 500 gramų smidrų
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai raudonojo vyno acto
2 šaukštai petražolių (kapotų)
1 šaukštas rausvųjų svogūnų (kapotų)
1 šaukštas kaparėlių
1 šaukštelis garstyčių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Smidrus nuvalykite, išvirkite pasūdytame vandenyje drauge su citrinos sultimis. Išvirus sumerkite juos į ledinį vandenį, kad išlaikyti žalią spalvą.
2.
Raudono vyno actą sumaišykite su garstyčiomis ir su smulkintais svogūnais. Stipriai maišant palengva pilkite aliejų.
3.
Į padažą sudėkite 2 trečdalius smulkiai sukapotų kiaušinių, kaparėlius ir pusę petražolių. Pagardinkite druska, pipirais.
4.
Smidrus gerai nusausinkite sudėkite į lėkštę skirta patiekimui, apliekite padažu.
5.
Šitais paruoštus smidrus galite palikt pasimarinuoti bent valandai, arba juos galima patiekti iškart.
6.
Prieš patiekiant apiberkite likusiais kiaušiniais ir petražolėmis.
Patarimai:
•
Smidrus nuvalyti reikia taip - tiesiog švariai nuplauti ir pašalinti kietą kotą. Paėmus smidrą už abiejų kraštų ir truputį palenkus, kotas turėtų lūžti būtent ten kur pasibaigia kieta dalis. Jei visgi norite išsaugoti kiek įmanoma daugiau smidro galite tik apskusti kietąją dalį.
•
Aš smidrus verdu aš smidrus ne puode, o didelėje keptuvėje - taip užtikrinu, kad jie gražiai sugula.
•
Smidrai paprastai verda apie 5-7 minutes, o kad sužinoti ar jie jau išvirę, geriausia kilstelėkite vieną smidrą lopetėle per vidurį išilgai. Neišviręs smidras bus tiesus kaip styga, o jam išvirus jo galūnėlės šiek tiek nusileis.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"