INGREDIENTAI: 1 sauja džiovintų obuolių
1 saujelė džiovintų spanguolių
4 vienetai džiovintų abrikosų
1 saujelė džiovintų kriaušių
1 šaukštelis cukraus (apytikriai, pagal skonį)
1 šlakelis citrinų sulčių (apytikriai, pagal skonį)
1.5 litro vandens
Tešlai:
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Džiovintus vaisius nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais. Suberiame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame apie 10 min. Paragaujame, įberiame cukraus.
2.
Leistinukams mušame kiaušinį į dubenį, beriame druskos, miltų ir išmaišome iki vientisos konsistencijos tešlos.
3.
Per burokinę tarką ar specialią formelę supilame tešlą į sriubą padarydami „kleckučius“. Verdame apie 5 min. Ragaujame, jei trūksta rūgštumo įspaudžiame citrinos sulčių. Ir mėgaujamės skania sriuba.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!