INGREDIENTAI: 1 stiklinė perlinių kruopų
1 stiklinė pieno
2 vienetai bulvių (nedidelių)
1 vienetas svogūnų (nedidelių)
60 gramų rūkytos kiaulienos šoninės
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Perlines kruopas išmirkyti per naktį. Išmirkytas užpilti vandeniu, pagal ant pakelio nurodytus kiekius, ir išvirti. Kai kruopos bus išvirusios, supilti pieną ir pavirti kelias minutes.
2.
Bulves sutarkuoti smulkia tarka, tokia kaip cepelinams, ir sudėti tarkius į verdančias kruopas. Maišyti, kol košė išvirs ir sutirštės.
3.
Keptuvėje pakepinti smulkintą šoninę ir smulkintus svogūnus. Dėti košę į dubenėlius ir užpilti šoninės ir svogūnų padažu.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!