INGREDIENTAI: 300 gramų maskarponės sūrio
300 gramų šilauogių
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų jogurto, natūralaus
1 vienetas citrinų
3 šaukštai klevų sirupo (arba agavų sirupo, medus)
2 šaukštai vandens
Pabarstymui:
30 gramų pistacijų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šilauoges nuplauname. Pusę kiekio suberiame į prikaistuvį. Užpilame vandeniu, pamaigome šakute ir paverdame apie 3 min. Paliekame atvėsti.
2.
Į dubenį sudedame maskarponę, supilame grietinėlę ir išplakame iki vientisos masės.
3.
Į sūrio masę įtarkuojame citrinos žievelę, įspaudžiame citrinos sulčių, supilame sirupą, įmaišome jogurtą. Masę dar kartą gerai išmaišome.
4.
Pailgą kepimo formą išklojame maistine plėvele. Supilame trečdalį paruošto kremo, paskirstome ant viršaus šilauogių tyrės virtos, pabarstome šilauogių, vėl pilame kremo. Ir taip pabaigiame sluoksniuoti desertą. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir bent 6 val dedame į šaldymo kamerą.
5.
Prieš pateikdami, itališką desertą bent 5 – 10 min palaikome kambario temperatūroje. Pabarstome smulkintomis pistacijomis.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!