INGREDIENTAI: 300 gramų žemės riešutų (pakepintų)
60 gramų sviesto (lydyto)
1 šaukštas skysto medaus
1 žiupsnelis jūros druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į galingą maisto smulkintuvą sudedame žemės riešutus, lydytą sviestą ir jūros druską.
2.
Smulkiname lėtu greičiu apie 30 sekundžių, kol gausime stambius trupinius. Karts nuo karto sustabdome ir sustumiame centro link riešutus. Triname riešutus, vis atstumdami nuo sienelių, kol jie įšyla ir visiskai susitrina. Riešutų sviestas turi tapti skystas ir vientisas. Man visas trynimas užtruko apie 10 - 15 minučių, tad reikia turėti šiek tiek kantrybės.
3.
Įmaišome skystą medų ir perplakame dar kartelį. Labai ilgai maišyti nereikėtų, nes gali pradėti skirtis riebalai. Sukrečiame riešutų sviestą į švarų indelį, paliekame atvėsti ir tuomet uždarome. Toks sviestas laikosi apie 2 savaites.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"