INGREDIENTAI: pagal poreikį aliejaus
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
180 mililitrų kefyro
2 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
250 gramų vištienos šlaunelių mėsos (maltos, apytikriai)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai miltus įsijoti į dubenį.
2.
Į kitą dubenį supilti kefyrą, berti sodą ir išmaišyti. Supilti į dubenį su miltais. Įpilti aliejų, pagardinti druska ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, elastinga.
3.
Paruoštą tešlą uždengti maistine plėvele ir palikti pastovėti iki kol ruošite įdarą.
4.
Įdarui svogūną susmulkinti.
5.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti. Suberti svogūną, dėti mėsą ir apkepti. Pagardinti pipirais, druska. Atidėti atvėsti.
6.
Paruoštą tešlą padalinti į 11 gabaliukų, imti vieną gabaliuką, kitus apdengti maistine plėvele, kad neapdžiūtų.
7.
Stalviršį pabarstyti miltais, iš tešlos gabaliuko suformuoti 10 cm skersmens apskritimą, dėti paruošto įdaro, užspausti kraštelius. Taip suformuoti visus pyragėlius.
8.
Į keptuvę įpilti aliejaus, tiek, kad pyragėliai būtų pusiau apsemti, įkaitinti. Dėti pyragėlius ir kepti vis pavartant iki kol iškeps.
9.
Iškeptus pyragėlius sudėti ant popierinio rankšluosčio.