INGREDIENTAI: 500 gramų briuselio kopūstų
80 gramų rūkytos šoninės
1 vienetas svogūnų
1 žiupsnelis jūros druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis kmynų
1 žiupsnelis čili dribsnių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kopūstus nuplauname, nuimame viršutinius lapus, perpjauname pusiau. Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais, svogūną taip pat pasmulkiname.
2.
Keptuvėje pakepiname šoninę. Kai ji apskrus, sudedame svogūną. Jam suminkštėjus, suberiame kmynus, briuselio kopūstus. Pagardiname druska, pipirais, čili dribsniais ir pakepiname apie 5 – 7 min, kad kopūstai šiek tiek suminkštėtų, bet išliktų traškūs.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!