INGREDIENTAI: 200 gramų menkių filė
0.5 stiklinės panko džiūvėsėlių
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio česnako granulės
0.5 šaukštelio paprikos miltelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
3 šaukštai graikiško jogurto
1 šaukštas citrinų sulčių
1 skiltelė česnako (tarkuoto)
1 šaukštas krapų (smulkintų)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žuvies filė supjaustome juostelėmis.
2.
Į vieną dubenėlį suberiame džiūvėsėlius, česnako granules ir paprikos miltelius. Išmaišome.
3.
Į kitą dubenėlį mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų. Išplakame.
4.
Žuvies gabalėlius merkiame į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame džiūvėsiuose. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5.
Kepame įkaitintoje iki 200 C laipsnių orkaitėje 15 – 20 min.
6.
Ruošiame padažą. Indelyje sumaišome jogurtą, citrinų sultis, tarkuotą česnaką, krapus, įberiame druskos ir pipirų. Išmaišome.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!