INGREDIENTAI: 200 gramų silkių filė (naudojau ZIGMAS silkių filė be aliejaus)
200 gramų džiovintų abrikosų
200 gramų džiovintų vaisių (tinka patys įvairiausi, žr. patarimus žemiau)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai obuolių acto
2 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Silkę supjaustyti nedideliais kubeliais. Šaukštą obuolių acto sumaišyti su šaukštu vandens. Šį mišinį pilti ant silkės, išmaišyti ir padėti į šaldytuvą pastovėti, kol ruošite kitus ingredientus.
2.
Džiovintus abrikosus ir kitus vaisius užpilti karštu vandeniu ir palikti 30-60 min, kad suminkštėtų (bus skaniausia, jei skirtingus vaisius mirkysite atskiruose induose).
3.
Išmirkusius vaisius nusunkti. Abrikosus supjaustyti juostelėmis, kitus stambesnius vaisius (pvz. džiovintas slyvas ar obuoliukus) - kubeliais.
4.
Svogūną supjaustyti kuo smulkiau.
5.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Sudėti svogūną ir maišant pakepinti iki suminkštės, bus auksinės spalvos. Sudėti džiovintus vaisius ir maišant patroškinti ant 3-4 min. Apšlakstyti šaukštu obuolių acto, berti žiupsnelį pipirų ir maišant patroškinti dar apie 1 min. Nuimti nuo ugnies ir palikti atvėsti.
6.
Atvėsusius džiovintus vaisius sumaišyti su silke.
7.
Paruoštą silkę dėti į šaldytuvą bent 5-6 valandoms (arba nakčiai), kad skoniai susijungtų.
Patarimai:
•
Šio silkės recepto pagrindas yra džiovinti abrikosai, o kiti džiovinti vaisiai skoniui ir vaizdui suteikia įvairovės. Aš dažniausiai naudoju džiovintas slyvas, džiovintus obuoliukus bei razinas. Kartais razinų nededu visai arba keičiu džiovintomis spanguolėmis. Tik niedada nededu datulių, nes šiame recepte jos man per saldžios.