INGREDIENTAI: Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
120 gramų cukraus
60 gramų miltų
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 mililitrų vandens
5 šaukštai braškių sirupo
0.5 pakelio vaisinės želė (apie 35 gr)
2.5 šaukšto želatinos
2 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
šiek tiek uogų
šiek tiek mėtų
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iš anksto paruošiame vaisių želė - pusę pakelio vaisių želė paruošti pagal instrukcijos ant pakelio nurodymais (užpilti apie 200 ml labai šilto vandens). Išmaišyti, kad granulės ištirptų, supilti į formą ir palikti sustingti.
2.
Biskvitui kiaušinius su cukrumi išplakti inde, padėtame ant verdančio vandens puodo (vanduo neturėtų liesti dugno). Plakti, kol cukrus ištirps ir masė taps šviesi ir puri. Persijotus miltus atsargiai įmaišyti į masę.
3.
Kepimo formos dugną įtiesti popieriumi kepimo (tik dugną, šonų ne) ir kepti 180C ~15min. Naudoju 18 cm skersmens formą. Patikrinti mediniu iešmeliu. Iškepusį biskvitą ataušinti formoje.
4.
Kremui želatiną išbrinkti vandenyje, ištirpinti ant garų vonelės. Į ištirpintą želatiną (nekarštą) greitai maišant po truputį supilti grietinėlę, išmaišyti iki vientisumo.
5.
Maskarponės sūrį išsukti su cukraus pudra ir vanile. Per smulkų koštuvėlį perkošti grietinėlės ir želatinos masę į maskarponės sūrį. Visą masę plakti, kol taps vientisa ir laikys lengvai formą.
6.
Atvėsusiam biskvitui aplyginti paviršių, viršų sulieti braškių sirupu, dėti ant viršaus pora šaukštų kremo, ant jo pasmulkinto vaisinės želės. Ant viršaus užtepti likusį kremą. Jai ėmė stingti dar dubenyje, galima perplakti elektriniu plakikliu. Suformuoti norimą tortą, papuošti uogomis ir cukraus pudra, mėtų lapeliais. Atvėsinti valandą šaldytuve.