TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Pieno kremas su džiovintomis uogomis

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
300 gramų pieno
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
50 gramų liofilizuotomis uogomis (naudojome “Supergarden")
3 vienetai želatinos lapelių (arba 7 g birios, žr. patarimus)
pagal skonį vanilės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Želatinos lapeliai išbrinkinami šaltame vandenyje.

2.
Pienas maišant užkaitinamas kartu su cukrumi (neužverdama).

3.
Nuimama nuo kaitros, dedama vanilė, dedami brinkinti želatinos lapeliai ir viskas išmaišoma.

4.
Paruoštas kremas išpilstomas į nedidelius indelius ir dedamas į šaldytuvą 30 minučių, kad šiek tiek sutvirtėtų (bet tik labai lengvai, sustingti neturi).

5.
Tiekiant ant viršaus užberiama šaltyje džiovintų uogų.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Jei naudosite tirpią želatiną milteliais, jos nereikės brinkinti, ji ištirps karštame (bet ne verdančiame!) vandenyje. 1 šaukštui šios želatinos reikės 5-6 šaukštų vandens. Vadovaujantis ant pakelio nurodytomis instrukcijoms želatinos miltelius tereikia užbarstyti ant karšto vandens paviršiaus ir gerai išmaišyti, kad želatina ištirptų. Tuomet ištirpintą želatiną palikti pravėsti ir plona srovele, vis gerai plakant, įmaišyti į gaminį.


Jei naudosite želatiną grūdeliais, ją reikės pabrinkinti. Ją reikia pabarstyti ant šalto vandens ar kito skysčio paviršiaus. 1 šaukštui želatinos reikės apie 50-60 ml skysčio. Želatiną reikėtų barstyti žiupsneliais, labai svarbu, kad visas indelyje esančio vandens paviršius būtų padengtas želatina. Stambiais grūdeliais želatiną brinkinti reikėtų apie 10 minučių, o smulkesniais - užteks ir 5 minučių. Išbrinkusią želatiną reikia ištirpinti virš verdančio vandens garų, labai svarbu neleisti jai užvirti, taip pat galima ją pašildyti mikrobangų krosnelėje 25 - 40 sekundžių nustačius vidutiniškai aukštą galingumą (apie 600W). Želatina turi būti šilta, ją pirmiausia sumaišykite su dalimi stingdomo pagrindo, o tuomet mišinį po truputį, vis maišant supilkite į bendrą gaminį.




admin · 2022-07-18 18:00 · 443 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt