INGREDIENTAI: 500 gramų varškės 9%
2 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
70 gramų miltų
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenyje varškę ištrinkite su kiaušiniais ir cukrumi.
2.
Suberkite miltus, kepimo miltelius bei druską. Gerai išmaišykite.
3.
Semkite po šaukštą varškės masės, formuokite paplotėlius ir apvoliokite miltuose.
4.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus.
5.
Varškėčius kepkite virš mažesnės kaitros apkepdami iš abiejų pusių , kad išorėje apskrustų, o viduje pilnai iškeptų.
6.
Patiekite su mėgstamais priedais. Aš patiekiau su grietine, klevų sirupu ir uogomis.
Patarimai:
•
Priedai. Į varškėčių tešlą galite įmaišyti razinų ar smulkintų džiovintų vyšnių, bet ir be šių pagardų jie nuostabiai gardūs.
•
Patiekimas. Patiekite su grietine, šviežiomis uogomis, galite pagardinti šlakeliu medaus ar klevų sirupo. Dažniausiai tokie saldūs varškėčiai patiekiami pusryčiams ar desertui, bet net ir lengvai vakarienei, jei esate smaližiai, tiks puikiai!
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!