INGREDIENTAI: 5 vienetai vištų blauzdelių
2 stiklinės vištienos sultinio
1 vienetas svogūnų (didesnio)
15 vienetų džiovintų slyvų
3 šaukštai aliejaus (kepimui)
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio paprikos miltelių
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio malto imbiero
2 vienetai gvazdikėlių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę 180 laipsnių.
2.
Sumaišykite cinamoną ir kitus sausus prieskonius.
3.
Imkite puodą, kurį galite dėti į orkaitę ir kurį galite uždengti. Ant vidutines karštumo viryklės, įkaitinkite aliejų ir į jį suberkite prieskonių mišinį. Pakepinkite apie pusę minutės, kol jie atskleis savo aromatą, tada dėkite vištieną ir apkepinkite iš visų pusių, taip užtikrinsite, kad mėsa įgaus gerą spalvą ir aromatą. Trumpam iškelkite vištieną į lėkštę, o į puodą dėkite svogūnus ir kepkite maždaug penkias minutes.
4.
Gražinkite mėsą į puodą, sudėkite džiovintas slyvas, apliekite sultiniu, pasūdykite truputį, paberkite pipirais. Uždenkite ir pašaukite į orkaitę 1 valandai. Ištraukus iš orkaitės, statykite vėl ant viryklės, įmaišykite medų ir užvirinkite ant stiprios ugnies. Pavirkite apie 5 minutes kol padažas truputį sutirštės.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"