INGREDIENTAI: 1 vienetas burokėlių
3 vienetai kiaušinių
80 gramų bulvių krakmolo
200 gramų kreminio sūrio
2 vienetai silkių filė
1 šaukštas aliejaus
6 vienetai marinuotų agurkų (mažų)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.
2.
Burokėlį smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su tryniais, supilti aliejų ir suberti krakmolą.
3.
Baltymus išplakti su šiek tiek druskos ir po truputį įmaišyti į burokėlių masę. Visą masę supilti ant silikoninio kepimo kilimėlio, išlyginti.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Atvėsinti.
5.
Silkių filė supjaustyti juostelėmis. Agurkėlius perpjauti per pusę išilgai.
6.
Atvėsusį biskvitą sutepti kreminiu sūreliu, išdėlioti išilgai supjaustytą silkių filė ir susukti į ritinėlį. Kelioms valandoms palikti šaldytuve.
7.
Tuomet supjaustyti riekelėmis ir ant kiekvienos uždėti po gabaliuką marinuoto agurkėlio.