INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
160 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (minkšto)
150 gramų maltų aguonų
140 gramų cukraus (arba pagal skonį)
75 mililitrai pieno (šilto)
1 šaukštas romo (arba romo esencijos)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (be kaupo)
pagal skonį vanilės
Viršui:
280 gramų varškės (vientisos)
200 gramų šaldytų vyšnių (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių (L dydžio)
130 gramų cukraus (apytikriai)
28 gramai vanilinio pudingo milteliai
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir išplakti iki purios masės. Maišant įmušti po vieną kiaušinį. Įpilti pieno, romo, vanilės ir išmaišyti.
2.
Į dubenį su paruošta mase suberti aguonas, įsijoti miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti.
3.
Kepimo formą (naudojau 25 - 26 cm torto formą) iškloti kepimo popieriumi. Supilti paruoštą masę.
4.
Įdarui į dubenį sudėti varškę, įberti cukraus, pudingo miltelius, įdėti vanilės, įmušti kiaušinius ir gerai išplakti.
5.
Į kitą dubenį suberti vyšnias, įberti krakmolo ir išmaišyti. Sudėlioti ant paruoštos tešlos. Tuomet supilti varškės masę.
6.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 55 - 65 minutes. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės. Patikrinti mediniu iešmeliu, įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
Patarimai:
•
Jei naudojate pirktines sumaltas aguonas, kurios yra pasaldintos, cukraus berkite mažiau.
•
Naudojau 25 - 26 cm torto formą.