INGREDIENTAI: 500 mililitrų graikiško jogurto (arba natūralaus)
Apvoliojimui:
2 saujos lazdyno riešutų (kepintų)
2 šaukšteliai kumino
2 šaukšteliai kalendros (sėklų)
Patiekiant:
4 vienetai pomidorų
1 saujelė baziliko lapelių
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 šlakelis balzaminio acto
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Koštuvą arba sietą išklojame plona marle (paliekame medžiagos kraštus nukarusius, kad būtų galima susukt ir surišt) ir įstatome į dubenį. Jogurtą sukrečiame į sietą, marlės kraštus užrišame. Paliekame šaldytuve mažiausiai 12 val., galima palikti ir 24 val., nuvarvėti ir susiformuoti minkštam sūriui.
2.
Sausoje keptuvėje pakepiname kuminą ir kalendros sėklas.
3.
Į grūstuvę suberiame pakepintus prieskonius, riešutus ir sugrūdame.
4.
Pomidorus supjaustome griežinėliais ir sudedame į lėkštę.
5.
Iš susiformavusio sūrio drėgnomis rankomis arba šaukštu formuojame rutuliukus ir apvoliojame juos prieskonių ir riešutų mišinyje. Dedame rutuliukus ant pomidorų.
6.
Šalia dedame baziliko lapelius. Užkandį pabarstome druska, apšlakstome aliejumi ir balzamiko actu. Skanaujame.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!